İŞ SAĞLIĞI HİZMETİ

İŞ SAĞLIĞI

Yeşil OSGB, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş sertifikalı ve her biri tecrübeli işyeri hekimleri ile çalışanların daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarına katkıda bulunması için işyeri hekimlerimiz işyerinizde aşağıdaki hizmetleri vermektedir;

  • İşverene iş sağlığı konusunda rehberlik etmek
    • Çalışanların işe giriş ve periyodik sağlık muayenelerini yapmak
  • Çalışanlara genel sağlık konularında eğitim vermek
    • İşin yürütümündeki ergonomik ve psikolojik riskleri değerlendirerek iş ile işçinin uyumunu sağlamak
    • İş sağlığı ve güvenliği kurulu çalışmalarına katılmak
    • İşyerindeki gözetim ve denetim sistemi çalışmalarına katılmak
    • Kantin, yemekhane, yatakhane, kreş ve emzirme odaları ile soyunma odaları, duş ve tuvaletlerinin bakımı ve temizliği konusunda gerekli kontrolleri yapmak
    • İş güvenliği öncülüğünde yapılan risk değerlendirmesi çalışmalarına katılmak
    • İşyerindeki risklerin değerlendirilmesi ve önlenmesi ile ilgili mevzuata uygun koruyucu sağlık muayenelerini yapmak
    • İşyerindeki genel hijyen şartlarını denetlemek

Diğer Sağlık Personeli

6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre diğer sağlık personeli bulundurma yükümlülüğünüzü Yeşil OSGB ile anlaşarak yerine getirebilirsiniz. Şirketiniz ile yapılacak sözleşme neticesinde mevzuata uygun şekilde şirketinize diğer sağlık personeli hizmeti verilecektir. Diğer sağlık personeli, işyeri hekimlerine yardımcı olarak mevzuatta öngörülen görevleri yerine getirerek çalışanlarınızı ve şirketinizi olası iş kazası ve meslek hastalıklardan korumak için çalışmalar yapacaktır. Mevzuata göre; diğer sağlık personeli bulundurmayan işverenlere tehlike sınıfı ve çalışan sayısına göre 14.352,00 TL’ye kadar idari para cezası, aykırılığın devam ettiği her ay için aynı miktar uygulanmaktadır.

Sağlık Raporu

6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre çalışanlar işe alınmadan önce sağlık gözetiminden geçirilmelidir. Bu hüküm gereği işyeri hekiminin belirleyeceği sağlık tetkikleri yapılmalı ve çalışanlar işe başlamadan önce sağlık raporu almalıdır. Mevzuata göre; sağlık raporu alınmayan her bir işçi için 1.911,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Mobil Sağlık Hizmeti

6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre çalışanlar periyodik olarak sağlık gözetiminden geçirilmelidir ve sağlık raporları yenilenmelidir. İşyerinizin tehlike sınıfına göre 1-2-3 yılda bir yapılması gereken bu periyodik sağlık muayenelerini mobil aracımızla en az iş gücü kaybı ile işyerinizde gerçekleştiriyoruz. Mevzuata göre; periyodik sağlık raporu olmayan her bir işçi için 1.911,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp

REFERANSLAR

Bizimle çalışmayı tercih eden müşterilerimize, bize güvendikleri için teşekkür ediyoruz. Onların güveni başarılı birlikteliğimiz için bir başlangıç oluştururken, çalışmalarımız için ise bizleri teşvik eden bir unsur olmaktadır.

pegasus-logo-200x100

ytong-logo-200x100

habas-logo-200x100

akademi-cevre-logo-200x100

cayirova-boru-logo-200x100

adel-logo-200x100

nuh-cimento-logo-200x100

kutahya-seramik-logo-200x100

turkuaz-polyester-logo-200x100

roda-port-logo-200x100

demirdokum-logo-200x100

button_tum-referanslar

E-BÜLTEN ABONELİĞİ

Gelişmelerden kolayca haberdar olmak için E-Posta bültenimize kaydolun..

*KVKK Politikası Bilgilendirme Metni